Etsy Mağazaları İçin Temel SEO

etsymagazaseo 1 - Girişimcilik, Ticaret ve İhracat Topluluğu

SEO yani arama motoru optimizasyonu genelde web siteleri için arama motorlarında üste çıkmak amacıyla yapılan iyileştirmeler olarak bilinir fakat Etsy ve Amazon gibi büyük pazar yerlerinin kendi içinde de bir arama motoru algoritması var.

Etsy SEO dediğimiz şey ise Etsy’nin içindeki arama motorunu da göz ardı etmeden fakat arama motorları ile de trafik çekebileceğimiz bir optimizasyon. Ürünlerimizin görünür olması ve alıcılar tarafından bulunabilmesi için yalnızca ürünlerimizi değil, mağazamızı da SEO ile uyumlu hale getirmemiz gerekiyor. Bu nedenle, bu yazımızda mağazamızı nasıl tam anlamıyla eksiksiz hale getirebileceğimizi konuşalım.

Etsy Mağazamızın SEO Düzenlemelerini Yapalım

Ürünlerde kullandığımız etiketler, başlıklar, açıklamalar ve kaliteli ürün görselleri dışında, başarılı bir Etsy satıcısı olmanın diğer bir önemli adımı, mağazamızı SEO ile uyumlu hale getirmektir. Bu düzenlemeleri yapmak oldukça basit; başarılı bir mağaza oluşturmak istiyorsak, mağaza ismimiz, mağaza açıklamalarımız ve mağaza başlığımız, listelemek istediğimiz ürünlerle uyumlu olmalıdır.

Etsy Mağazamızın İsmi Nasıl olmalı?

Satıcı hesabımızı oluştururken, mağaza ismimizi satmak istediğimiz ürünlerle uyumlu olacak şekilde belirlemeliyiz. Bu arada, eğer zaten bir Etsy mağazası açtıysanız ve mağaza isminiz sattığınız ürünlerle uyumlu değilse, mağaza isminizi değiştirebilme imkanına sahipsiniz.

Mağaza Başlığımızı Nasıl Düzenlemeliyiz?

Bu bölüm, Etsy mağazanızın ana sayfasında mağaza adınızın hemen altında görünür. Mağazanızı ziyaret müşterilere, ne sattığınız konusunda hızlı bir fikir verir. Ayrıca, Google gibi arama motorları, mağaza başlığımıza dikkat eder ve bunu mağazamızın neyle ilgili olduğunu anlamak için kullanır. Kısacası, mağaza başlığımız hem Etsy’de hem de arama motorlarında mağazamızı daha görünür kılar ve potansiyel müşterilerimizin bizi daha kolay bulmasını sağlar. Bu nedenle, bu bölümü mağazamızda listelediğimiz ürünlerin tümünü tanımlayan ortak bir anahtar kelime grubuyla doldurmalıyız.

Ekran Resmi 2024 09 23 20.14.20 - Girişimcilik, Ticaret ve İhracat Topluluğu

Mağaza Açıklamarında Nelere Yer Vermeliyiz?

Bu bölümde de yine, mağazamızda listelediğimiz ürünlerle uyumlu anahtar kelimelere yer verelim. Ayrıca ders içeriklerinde de bahsettiğim gibi bu bölüme mağazanızda aktif olan indirim ve kampayaları ya da müşterilerinizin dijital ürünlerin indirilmesi ve kullanılması hakkında daha fazla bilgi edinmesi sağlamak için açıklamalar ekleyebilirsiniz.

Düzenlemeye başlamadan önce, ürünlerimiz için oluşturduğumuz anahtar kelimeler arasından, tüm ürünlerimizi temsil edecek genel bir anahtar kelime grubu oluşturup, daha sonra bu genel anahtar kelimeleri kullanarak gerekli alanları doldurmaya başlayabiliriz.

Etsy Mağaza İsmimizi İstediğimiz Gibi Düzenleyebilir miyiz?

Mağaza isminizi değiştirmek isterseniz, bu değişikliğin mağazanız üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Özellikle uzun zamandır aktif bir mağaza sahibiyseniz, bu konuda detaylı bilgi edinmeden harekete geçmeyin. Etsy mağaza ismi değiştirme süreci ve olası sonuçları hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için bu konunun detaylarını ele alacağım bir yazı yayımlayacağım.

Etsy’de Mağaza Düzenlemelerini Nereden ve Nasıl Yapabiliriz?

Bu düzenlemelerin nereden yapıldığını merak edenler için: Mağaza isminizi, Shop Manager bölümüne girip Setting alanından Info & Appearance bölümüne girerek, ilk sırada yer alan mağaza isminizin yanındaki Change butonu ile düzenleyebilirsiniz. Geri kalan düzenlemeleri ise mağaza sayfanızda, kapak fotoğrafınızın sol alt kısmında bulunan “Edit Shop” butonuna tıklayarak açılan sayfadan yapabilirsiniz. Düzenlemeleri yaptıktan sonra kaydetmeyi unutmayın. 🙂

Etsy eğitimine katılmadın mı? Detaylar için buraya tıklayabilirsin

Benzer İçerikler

Yorumlar